Volg ons op
Menu
 
3 opruimhulpjes in de klas
17 april 2019

3 opruimhulpjes in de klas

Met alle spullen in een klas kan het soms een hele klus zijn om het overzicht te houden. Van papier, tot lijm, tot kralen, het moet niet gekker worden. Wij zijn daarom even opzoek gegaan naar wat hulpmiddelen om meer structuur en organisatie te krijgen in de warboel van alle materialen.

Papier Opslag Unit

Papier is er altijd genoeg in de klas, maar waar moet je het allemaal opbergen? En hoe zorg je dat het mooi op kleur gesorteerd blijft? Wij raden je een opbergkast voor papier en karton aan, klein van maat, groot van belang. Met een papier unit is het een stuk makkelijk om kinderen zelf een kleurtje uit te laten kiezen en je houdt de orde erin. 

Houten Scharenblok 

Bij een knutselwerkje kan het nogal lastig zijn om voorzichtig met de scharen om te gaan. Om maar niet te beginnen over de vermenging van scharen, stiften en potloden in één blik. Een houten scharenblok is hier dé uitkomst voor. De scharen moeten met de punt naar beneden, dus er is geen kans dat iemand zich pijn doet aan de punt.  

Gekleurde potloodbakjes

Op kleur sorteren is de uitkomst met alle potloden in de klas, dat kan makkelijk met gekleurde potloodbakjes. De kinderen leren op kleur sorteren en je ziet altijd duidelijk hoeveel je nog van iedere kleur hebt. En het ziet er ook wel gewoon mooi uit toch?

Tags:
  • opruimen
  • tips
Deel dit artikel met anderen: