Volg ons op
Menu
 
Gelukspoppetjes knopen
3 april 2019

Gelukspoppetjes knopen

Iedereen heeft soms wel een beetje extra geluk nodig, een belangrijke toets, een spannende presentatie of de eerste schooldag. Of misschien heb je gewoon een leuk geschenkje nodig! Wat is er dan leuker dan het gelukspoppetje zelf te maken?

Benodigdheden:

Stap 1: knopen met garen

Plak een stukje draad in een lus vast aan de tafel. Houd het touw boven het plakbandje lang genoeg om te gebruiken als benen. Vervolgens heb je nog een draadje nodig, die je horizontaal onder de lus door legt. Daarna leg je het onderste draadje vanaf rechts over de lus heen de andere kant op, zodat hij onder het horizontaal eindigt onder hetzelfde touwtje.

Pak dan het onderste touwtje aan de linker kant, leg deze over het touwtje heen dat parallel daaraan ligt. Deze doe je dan onder de lus door en steek je door de lus die je net met hetzelfde draadje gecreëerd hebt. Als je vervolgens aan beide uiteindes van het touwtje trekt, heb je de eerste knoop. Maak hierna dezelfde knoop, maar in spiegelbeeld. Leg net zoveel knopen tot het een mooi lichaam vormt voor het gelukspoppetje. 

Stap 2: kralen rijgen 

Pak een houten kraal en stop de lus erdoorheen tot je bij het lichaam uitkomt. Maak vervolgens een knoopje boven de kraal, zodat deze niet loskomt. 

Stap 3: armen en benen knippen

Maak knoopjes in de loshangende draadjes onder de houten kraal in de gewenste lengte voor de armen. Doe dit ook bij de onderste twee draadjes, op een geschikte lengte voor de benen. Vervolgens mag je bij de armen en de benen het overige touw afknippen. 

Stap 4: teken het gezicht

Teken een gezichtje op de kraal om het gelukspoppetje helemaal compleet te maken! Nu is hij klaar en kan je hem weggeven of zelf houden voor een beetje extra geluk. 

Benieuwd naar meer creatieve ideeën? Bekijk hier onze creatieve materialen. 

Tags:
  • bovenbouw
  • knopen
  • knutselen
Deel dit artikel met anderen: