Volg ons op
Menu
 
Hippe Kippen: knutsel je eigen eierdopje
20 maart 2020

Hippe Kippen: knutsel je eigen eierdopje

Hard- of zacht gekookt? Hoe heb jij je ei het liefst? Met een gebakken eitje is het natuurlijk makkelijk, dat leg je direct op je brood. Maar een gekookt ei vraagt om een eierdopje, maak eieren eten nu nog leuker met je eigen geknutselde eierdopje. Wat is toepasselijker dan een kip als eierhouder? Knutsel heel makkelijk en snel je eigen kippetje. Leuk om het ontbijt op te fleuren of als verrijking van de Paasbrunch!

Stap 1: wat heb je nodig?

Stap 2: de eierdoos

Knip uit de hoek van de doos het lichaampje van de kip, let erop, dat je zowel een eiervakje als een hoog stuk van de eierdoos uitknipt (zie de foto hieronder).
Ook het snaveltje en de hanenkam knip je uit de doos, het deksel leent zicht daar goed voor, helemaal als je meerdere eierdopjes in een keer gaat maken.

Stap 3: verven

Verf de hanenkam en de snavel rood. Daarna verf je het stuk eierdoos, dat straks de kip vormt, wit. Doordat het karton de verf enigszins opzuigt en witte verf erg licht is, is het handig veel verf te gebruiken, anders blijft het kippetje erg kartonachtig.
De staart van de kip bestaat uit een of meerdere veertjes. Deze kun je beste meteen in de hoek van het eierhoudertje steken, want als verf nog nat is hoef je geen lijm te gebruiken om de staart te bevestigen.

Stap 4: de details

Wacht tot de verf droog is voor je de snavel en het hanenkammetje vastplakt, anders gaat de verf in elkaar overlopen. In de foto hieronder zie je op welke plek je deze delen het beste kunt plakken. Met een stift teken je daarna de ogen op de kip.

Klaar is de kip!

Nu is jouw kippetje klaar om het eitje vast te houden. Het kan niet anders dan dat iedereen aan tafel hier vrolijk van wordt. Genieten maar!

Alles om te knutselen en nog veel meer vind je op Lobbes.nl

Tags:
  • boerderij
  • kip
  • knutselen
  • pasen
Deel dit artikel met anderen: