Volg ons op
Menu
 
6 ideeën voor de herfstvakantie
13 oktober 2020

6 ideeën voor de herfstvakantie

Hoera, het is herfstvakantie! De eerste weken op school zitten er weer op. Nu is het tijd voor een heerlijke week vol ontspanning! Wij hebben de allerleukste ideeën voor je verzameld zodat je je niet hoeft te vervelen deze vakantie. In deze blog zetten we zes leuke tips voor je op een rijtje!

1. Speel een ouderwets potje kwartet

Samen spelletjes spelen is echt een activiteit voor de herfstvakantie. Wist je dat kwartet één van de meest gespeelde spelletjes is? Daag je broertjes en zusjes of je vriendjes uit voor een potje Groenten & Fruit kwartet van Lobbes! Op elk van de extra grote kaartjes staat een stuk fruit of een groente afgebeeld. Weet jij ze allemaal te benoemen? Wie de meeste kwartetten weet te verzamelen, wint het spel. Ontdek hier ook het Groente & Fruit memory spel van Lobbes.nl. 

2. Ga aan de slag met een experiment

Ben je toe aan een uitdaging in deze vakantie? Met deze set tover je een leeg blikje om tot een beweegbare robot. Cool! Het enige wat je nodig hebt naast deze set is een blikje. Deze mag je zelf recyclen! 

3. Knutsel met herfstvondsten 

Ga samen wandelen in het bos en verzamel onderweg kastanjes, eikels, bladeren en dennenappels. Er is nu van alles te vinden! Eenmaal thuis maak jij met dit natuurlijke knutselmateriaal de leukste knutsels. Maak bijvoorbeeld deze vrolijke spin. Gebruik tijdens het knutselen kastanjes, strijkkralenchenille draad en wiebeloogjes. Succes!

4. Lees een boek over de herfst

Kies jouw favoriete herfstboek, zoek een knus plekje op en laat je meeslepen in een wereld vol gekleurde bladeren, eikeltjes, dennenappels, paddenstoelen en kastanjes. In dit zoekboek van Rik valt van alles te ontdekken. Rik gaat samen met mama en papa naar het bos. Zie jij de egel, het konijn en de uil? En kan je het kleine kaboutertje vinden? Neem ook eens een kijkje op Lobbes.nl voor al onze herfstboekjes

5. Loom je eigen armbandjes

Ga deze herfstvakantie als een echte sieradenontwerpster aan de slag en ontwerp de mooiste loom armbandjes! Met de 2500-delige Twister Loom Twister Opbergbox beleef je uren loomplezier. Dankzij de vele kleuren kun je ieder armbandje een andere kleurcombinatie geven. Hier vind je nog veel meer loombandjes, bedeltjes en handige twister clips. 

6. Maak een thuisbioscoop

Nu je vakantie hebt mag je vast ook af en toe naar een film of een serie kijken. Pak zoveel kussens als je kunt en je lievelingssnack en de film kan beginnen! Kijk bijvoorbeeld de slijmerigste film van het jaar: de grote slijmfilm. Indy en haar BFF Olivia zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm! Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is de grootste speelgoedbaas van het land. Door slijm verkoopt hij zijn eigen speelgoed niet meer en daarom wil hij al het slijm in de wereld verbieden en in beslag nemen. Lukt het Indy en Olivia om slijm te redden? 

Wil je na het kijken van deze film ook slijm maken? Dat kan! Maak het zelf met deze set van SES! Kies je voor stevig of glibberig slijm, met of zonder glitter en blauw, geel of groen? Wat je ook kiest, door de geurstof ruikt het slijm altijd lekker en alle ingrediënten zijn veilig! 

Wat doe jij het liefste in je vakantie? Hopelijk heb je dankzij deze blog genoeg (nieuwe) inspiratie opgedaan voor de herfstvakantie. We wensen je in ieder geval een hele fijne vakantie toe! 

Veel speel-, knutsel- en kijkplezier toegewenst! 

Tags:
  • herfst
  • spelletjes
  • vakantie
Deel dit artikel met anderen: