Volg ons op
Menu
 
Ga op ontdekkingsreis met deze 7 unieke merken
23 februari 2018

Ga op ontdekkingsreis met deze 7 unieke merken

Als kind valt er nog zoveel te ontdekken, alles is nieuw en spannend. Planten, dieren, natuurwetten, elektriciteit. Het wonder van het leven kan kinderen nog echt verwonderen. Geen saaie lessen op school, maar spannend speelgoed om zelf op ontdekkingsreis te gaan. De 7 speelgoedseries in deze blog nemen je, ieder op een eigen manier, mee in toffe experimenten en leuke proefjes. Proefmonster Riemer (zie het Youtube-kanaal) was zelfs zo enthousiast, dat hij besloot dat experimenteren zijn nieuwe hobby wordt. Word jij ook zo enthousiast van ontdekken?

Nummer 1: ScienceX

Nummer 1: ScienceX ScienceX is een merk van Ravensburger en dat merk je direct: mooi ontwerpen dozen die stevig aanvoelen. Open je de doos, dan vind je alle benodigdheden voor je experimenten. Met een mooie handleiding worden de proefjes en achterliggende feiten uitgelegd. Sommige ScienceX-dozen focussen op actuele onderwerpen als Groene Energie en de Auto van de Toekomst. Andere dozen juist op spannende thema’s als Dino’s of de Ruimte. Of monteer bijvoorbeeld je eigen vuurtoren en laat je licht door de kamer schijnen. Aan de slag en ontdek met experimenten de wereld!

Nummer 2: Weird Science

Harde knallen, tornado’s die door de kamer razen en de hond heeft ineens gelakte nagels. Wat is er aan de hand?? Geen stress! De kids hebben alleen de dozen van Weird Science ontdekt. Deze te gekke sets zien er niet alleen funky uit, ze bieden ook hele vette proefjes. Badbommen en zeepjes, elektriciteit en glow-in-the-dark, harde knallen uit de vulkaan en bubbelende drankjes van de tovenaar. Er zijn zoveel verschillende experiment van Weird Science dat er voor elke kleine professor wat leuks te ontdekken valt!
Enige begeleiding van de oudere professoren kan handig zijn, de handleidingen zijn namelijk in het Engels.

Nummer 3: Wetenschap & Spel

Wetenschap saai? Echt niet! De serie Wetenschap & Spel zorgt ervoor dat ontdekken een feestje wordt. Van de vrolijke kleuren en leuke thema’s wordt je direct blij. Lekkere snoepjes maken of grappige experimenten doen, dino’s opgraven of je eigen robot bouwen: niks is te gek in deze speelgoedserie. De handleidingen zijn een echt pluspunt, deze zijn duidelijk en grappig geïllustreerd. Ook de prijs-kwaliteit verhouding tovert een lach op je gezicht!

Nummer 4: Elektro bouwset

Deze is voor de toekomstige elektriciens!. Bij het uitproberen van deze sets werden wij echt heel enthousiast. Het bouwen van een set gaat heel simpel, maar is door de vrolijk gekleurde blokjes al leuk op zichzelf. Door de juiste combinaties te maken en de apparatuur aan te sluiten, maak je zo maar je eigen lamp, ventilator of propeller. En met de grotere sets zijn de combinaties bijna eindeloos. De manier van werken, het opbouwen en combineren, is ook een mooie opstap naar het leren programmeren. Als jij je set helemaal draaiend hebt, voel je je een echt monteur!

Nummer 5: Je eigen Kweekset

Hoe fascinerend is de groei van een plant? Beetje licht, beetje water en de plant doet de rest. Waar je bij staat! Om dat van dichtbij mee te maken, zijn er eigen kweeksets. Een eigen groentetuintje voor je verse broodbeleg of liever mooie bosjes bloemen kweken? Het leuke van kweken is dat het nog niet afgelopen is als je de zaadjes geplant hebt, elke dag is er weer wat nieuws te zien! Naast de wel bekende kweeksets zitten er in deze serie ook alternatieve sets. Wat denk je van je eigen woestijn met cactussen? Nog beter: Kweek je eigen Pizza! Al proevend proefjes doen, experimenteren was nog nooit zo lekker.

Nummer 6: Science Explorer

Door een vergrootglas loeren naar verborgen sporen, je eigen lava maken en ontdekken hoe je stuiterballen maakt. De Science Explorer is gericht op kleine experimenten en ontdekkingen. Door de kleine prijs ook erg geschikt voor en beperkter of als leuk uitdeelcadeautje. Want de lol is er niet minder om! De proefjes zijn makkelijk te begrijpen en daardoor goed zelfstandig uit te voeren.

Nummer 7: SES Explore

SES is een bekende in het Lobbes-assortiment, met heel veel knutselsets van hoge kwaliteit. SES Explore benadert onderzoeken op dezelfde creatieve manier, met degelijke sets. Een aantal overkoepelende thema’s bevatten verschillende experimentendozen. Bijvoorbeeld stoere thema’s als fossielen of edelstenen opgraven en je eigen robot maken. Ook de natuur word goed bestudeerd met verschillende insectensets waar de kleine friemelbeestjes hun eigen hotel of zelfs stad krijgen. En met de verschillende kweeksets waagt de Explore-serie zich ook op het groene gebied. Dat maakt deze serie over de volle breedte interessant!

Wat ontdek jij?

Weet jij al wat jouw kleine professor het liefst onderzoekt? Nee? Dan is het tijd dit proefondervindelijk uit te vinden!
Alles voor jouw ontdekkingsreis èn meer vind je op Lobbes.nl
Tags:
  • ontdekken
  • spelen
Deel dit artikel met anderen: