Volg ons op
Menu
 
Schmink tips voor een geslaagd carnaval!
7 februari 2020

Schmink tips voor een geslaagd carnaval!

Alaaf! Carnaval is weer bijna in het land, de tijd om je te verkleden in knotsgekke kostuums en om alle remmen los te laten gaan. Bij een toffe carnavalskostuum hoort natuurlijk ook een geschminkt gezicht. Zo maak je jouw outfit helemaal compleet. Lobbes.nl heeft heel veel schminkproducten in het assortiment en geeft jou in deze blog diverse tips om thuis met de schmink aan de slag te gaan!

Diverse schminksets

Op Lobbes.nl staan diverse schminksets. Zo is er schmink die je aan moet brengen met een kwastje of applicator en schmink die je gemakkelijk kunt aanbrengen door middel van stiften. Onze favoriete schminksets zijn van het merk SES. Er is een SES Aquaschminkset met 10 basiskleuren, een SES Aquaschminkset met 10 wat meer trendy kleuren en een SES Schminkset, 4 + 3 kleuren die bestaat uit schminkstiften en schminkverf. Alle SES schminksets zijn kindvriendelijk, gemakkelijk aan te brengen en ook weer gemakkelijk te verwijderen met water en zeep. Compleet veilig voor de omgeving dus.

Schmink en allergie

Voordat je schmink gaat aanbrengen op het gezicht is het goed om te kijken of je niet allergisch bent voor schmink. Om dit te testen kun je het beste aan de binnenkant van je pols een lijntje schmink zetten. Aan de binnenkant van je pols is de huid het dunst en zal een eventuele allergische reactie (huiduitslag in de vorm van roodheid, jeuk, zwellingen, schilfers en korsten) binnen 5 minuten optreden. Wanneer er geen allergische reactie optreedt kun je met hartenlust de schmink gaan gebruiken.

Tips voor het aanbrengen van de schmink

Met de volgende tips lukt het schminken altijd, of je nu een beginnende of gevorderde schminker bent:

1. Stel een basis schminkset samen
Vaak zijn een schminkpalette van 10-12 kleuren, verschillende schone! penselen (voor het detailwerk) en sponzen (voor de grote vlakken en vormen) en verschillende soorten glitter voldoende.

2. Begin met een schone en vetvrije huid
Het is belangrijk om voor het schminken geen crème op het gezicht te doen. Wanneer je dit wel doet zal de schmink zich samen met de crème in de huid trekken, de schmink zal zich hierdoor moeilijk laten verwijderen.

3. Werk van licht naar donker en van grof naar details
Het is gemakkelijker om met zwart over wit te schminken dan wit over zwart. Werk ook van grof naar details. Het is beter om eerst de basis op te zetten en dan je ontwerp te omlijnen, dan eerst jouw ontwerp te tekenen en daarna in te kleuren als een kleurplaat.

4. Gebruik glitters
Glitters werken altijd en zorgen voor de finishing touch! Glitters zien er feestelijk en super mooi uit.

5. Maak gebruik van schminksjablonen
Wanneer je nog niet zo’n held bent in schminken of geen vaste hand hebt, maak dan gebruik van schminksjablonen. Leg het sjabloon op de plek waar je het wil hebben en breng met behulp van een sponsje de schmink aan over het sjabloon.

6. Zorg voor een spiegel
De geschminkte persoon wil natuurlijk wel het eindresultaat zien.

Hoe verwijder je schmink van het gezicht?

Natuurlijk wil je na een dagje carnaval de schmink weer van je gezicht af hebben. Belangrijk is om de schmink niet gelijk van je gezicht af te poetsen en te boenen met water. Door het harde wrijven veeg je wel wat schmink van het gezicht af, maar wat er eigenlijk gebeurt is dat de schmink wordt uitgesmeerd en in de poriën wordt gedrukt. Maar hoe maak je je gezicht dan wel schoon?

Wrijf met je vingers zeep over de schmink, je kunt als zeep hiervoor handzeep, babyshampoo of een gezichtsreinigingslotion gebruiken. De schmink zal zich hechten aan de zeep in plaats van de huid. Na het inwrijven van de zeep kun je met een doekje de schmink van het gezicht afvegen. Blijft er toch nog een kleurzweem achter, dan kan je dit met een vettig (baby)doekje eraf halen.

We hopen dat je iets aan deze schminktips hebt. Ben jij van plan om met carnaval jouw gezicht te (laten) schminken? Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat!

Alles voor carnaval vind je op Lobbes.nl

Tags:
  • carnaval
  • schmink
  • tips
Deel dit artikel met anderen: