Volg ons op
Menu
 
Veel enthousiasme voor Lobbes Educatief op de N.O.T.-beurs 2019
6 februari 2019

Veel enthousiasme voor Lobbes Educatief op de N.O.T.-beurs 2019

Van 22 tot en met 26 januari stond Lobbes Educatief op de Jaarbeurs in Utrecht. Hier werd de tweejaarlijkse Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) gehouden. Het team van Lobbes Educatief heeft vol enthousiasme de visie en het aanbod gedeeld met de bezoekers, die in grote getale de stand bezochten.

Wat is Lobbes Educatief?


Lobbes Educatief is ontstaan om, vanuit Lobbes.nl, nog beter maatwerk te kunnen leveren aan educatieve instellingen. Het assortiment speelgoed van Lobbes is de afgelopen jaren hard gegroeid, veel van de artikelen in het assortiment zijn ontwikkeld voor consumenten. Educatieve instellingen als scholen en kinderdagverblijven hebben echter andere eisen dan consumenten, waardoor geleverd speelgoed niet altijd aan verwachtingen voldeed. 
Om een assortiment te kunnen bieden dat wel aan deze eisen voldoet, is Lobbes Educatief opgericht. Met materialen die geselecteerd zijn voor intensief gebruik, methodes voor de ontwikkeling van het kind en pakketten en artikelen voor groepen kinderen. 
 

Enthousiaste reacties


Vol enthousiasme ging het team met dit verhaal naar de Jaarbeurs. Er stond ze daar een overweldigende opkomst te wachten. Het leek alsof er geen beursbezoeker de stand van Lobbes Educatief oversloeg, iedere voorbijganger liep even naar binnen om een kijkje te nemen. De medewerkers werden nog het meest verrast door de naamsbekendheid die Lobbes onder educatief personeel heeft, er waren slechts enkelen die nog nooit van Lobbes gehoord hadden. 
 

Er werd erg enthousiast op het idee en de materialen van Lobbes Educatief gereageerd. Ook de speciaal ontwikkelde Knutselbox werd goed ontvangen. Deze doos met knutselspullen voor groepen kinderen is als geheel te bestellen, maar ook naar smaak (en aantal kinderen) zelf aan te passen. De kans om een van de 10 knutselboxen te winnen, lieten de meesten dan ook niet aan zich voorbijgaan. 

Samenwerking


Lobbes Educatief werkt samen met IPPON Personeelsdiensten. IPPON is een platform voor werken in het primair onderwijs, door de vervangingsvraag te beantwoorden met werknemers op maat. Hiervoor zijn ze ook een nieuw initiatief gestart, de zogenaamde KEK-lessen. Dit zijn Kant-en-Klare lespakketten, naast docenten uit het IPPON-netwerk zetten ook specialisten uit het werkveld zich in. Dit unieke concept draagt bij aan kwaliteitsonderwijs en het bevorderen van levenslang leren voor iedereen.
 

Uitvinden wat Lobbes Educatief te bieden heeft? Kijk op lobbeseducatief.nl

Tags:
  • beurs
  • educatief
Deel dit artikel met anderen: