Volg ons op
Menu
 
Zo wordt duurzaam knutselen nog makkelijker
1 maart 2018

Zo wordt duurzaam knutselen nog makkelijker

Afval scheiden, shoppen in de kringloop, minder vlees eten, een circulaire economie. Met z’n allen zijn we bezig het leven steeds duurzamer te maken. Zelfs uit het onderwijs is bewustwording niet meer weg te denken. Duurzaamheid is al lang geen stoffig woord meer, maar een hippe en ingeburgerde term. Daar hoort natuurlijk passend speelgoed bij. Het nieuwe merk "Re Cycle Me" komt met een hele serie leuke knutselsets, gericht op het hergebruiken van afval. Goed voor kind en omgeving dus!

Re Cycle Me

Dit nieuwe merk streeft “naar een wereld waarin kinderen en hun ouders zich meer bewust worden van de hoeveelheid afval die we produceren. Een wereld waarin kinderen helpen dit afval te reduceren door te recyclen.” Dit streven past ontzettend goed bij waar wij als Lobbes in geloven: spelen is een essentieel ingrediënt voor persoonlijke ontwikkeling. Door de creativiteit, vrije blik en grote fantasie van kinderen te stimuleren, geloven wij dat ze vroeg of laat met briljante oplossingen voor grote uitdagingen zullen komen.
Daarom zijn de knutselsets van Re Cycle Me zo mooi. Op een vrolijke manier goed gebruik maken van afval stimuleert niet alleen de creativiteit, het zorgt meteen ook voor een stukje hergebruik van het huishoudelijk afval. Duurzamer speelgoed kan eigenlijk niet! Doordat kinderen afval gebruiken met een doel wordt er enerzijds bewustwording gecreeerd over materiaal dat goed hergebruikt kan worden en de hoeveelheid afval die we met z’n alleen produceren. Anderzijds stimuleert het knutselen een nieuwe manier van kijken, waardoor spullen ineens meer dan één doel kunnen dienen.

Knutselboxen

De dozen met knutselspullen zijn handig per soort afval uit te zoeken. Heb je veel wc-rolletjes over? Of drinken jullie liters melk per week? Je kiest zelf welk afval je dit keer gaat pimpen! Thema’s als ‘de Ruimte’, ‘Winter’ of ‘Pasen’ maken het knutselen extra leuk. En je knutsels zijn elk seizoen up to date. Knutselen en recyclen worden zo niet slechts zeldzame activiteiten, maar onderdeel van het leven. De boxen van Re Cycle Me maken knutselen een stuk makkelijker!

Meer dan knutselen alleen

Waarom nou zoveel poeha om een beetje knutselen? (Naast dat wij knutselen gewoon geweldig vinden! Wist je dat wij veel van onze bestelling om deze reden in een kasteeldoos versturen?) We vinden de knutselboxen zo cool omdat ze meer dan alleen knutselwerkjes leveren!
Er zijn speciale dozen voor themafeesten zoals een Prinsessenfeest. Of wat dacht je van een Piratenfeest? Je kunt je eigen spelletjes maken of de wetten van de natuurkunde ontdekken met de Wetenschapsdoos. Zelfs muziekinstrumenten en hippe home deco maak je helemaal zelf. Genoeg inspiratie om met veel plezier te werken aan een betere wereld!

Alles uit de Re Cycle Me-serie vind je op Lobbes.nl
Wil je meer van onze Proefmonsters zien, abonneer je dan op het Youtube-kanaal!

Tags:
  • duurzaam
  • knutselen
  • nieuw
  • speelgoed
  • spelen
Deel dit artikel met anderen: